DE ZOEKTOCHT

 

Via internet ontdekten we dat je voor een relatief laag bedrag een stuk grond met olijfbomen kon kopen in Spanje in de regio Aragon. Een huis daarop bouwen zou tot de mogelijkheden behoren.

Dus op naar Aragon!

Tijdens onze zoektocht logeerden we bij een Nederlands stel in Tortosa, in het zuiden van Catalonië, in de bergen in prachtige natuur.

Aragon bleek het niet te zijn: te heet en te vlak. Maar de plek waar we logeerden sprak ons erg aan. Vanaf dat moment zijn we verder gaan zoeken in die omgeving.

Vanaf 2015 zijn we een aantal keren per jaar die kant opgegaan. Bijna iedere dag volgepland met bezichtigingen van Finca’s. 10-tallen hebben we er gezien. Meestal in slechte staat, te afgelegen en slecht begaanbare weg of zonder de status van woning maar slechts van schuur. (Almacen). Nu hadden we ook veel eisen: een beperkt budget, 2 huizen, veel grond (liefs een olijfplantage), goede bereikbaarheid, mooi uitzicht. Tjaa… dan moet je wel geduld hebben.

En eindelijk in de zomer van 2018 hebben we onze droomplek gevonden en gekocht.

3 ha olijfplantage op terrassen, een woning, een oude casita (klein huisje waar vroeger de boer sliep in de periode dat hij op het land werkte) een ruïne en een super-uitzicht op de Ebro Delta en Middellandse zee.

 

HET GAAT BEGINNEN!