DE OLIJFPLANTAGE

De olijfbomen zijn geplaatst op terrassen, ze waren jarenlang niet onderhouden en zagen er treurig uit. Gelukkig zijn het oersterke bomen en zullen de meeste het gaan redden.

Door de plaatselijke olijfcoöperatie laten we stukje bij beetje het zwaarste werk doen: snoeiwerk en metershoog onkruid weghalen. Zo wordt het langzaam begaanbaar en krijgen we overzicht.

Het knapt al aardig op!

                                                                 Rondom de casita : Voor en Na                                                                       En de olijfboom krijgt ook weer ruimte om te groeien!

Als het meest zware werk is gedaan is het de bedoeling om zelf de bomen te onderhouden en de olijven te oogsten. Maar het zal nog een jaar of 3 a 4 duren voordat ze volledig vrucht dragen.

Als dat zover is  gaan de olijven na de oogst naar de coöperatie, waar er olie van geperst wordt. De olie kan je aan hen verkopen, maar je kan het het ook mee terug nemen, zelf in flessen doen en verkopen. Dat laatste is zoals wij het willen gaan doen. En dan ook geheel biologisch. Voordeel bij het biologisch bewerken van het land is ook dat je kruiden, als rozemarijn en tijm kunt laten staan met het snoeien.

Alleen al in Spanje komen ruim 200 olijfrassen voor. Op onze plantage groeit de  Morrût; een soort die je hoofdzakelijk rondom de Ebro Delta ziet.

Naast olijfbomen zijn er ook een aantal vijgenbomen op de plantage te vinden.

                                                                                                                                                                                                   Hoe blij kan je zijn met de eerste olijven!