MUCHA LLUVIA

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 19:33

In de 3 maanden dat we hier wonen is er al een paar keer een enorme regenbui gevallen, ook nu midden in de zomer. Dit schijnt ongebruikelijk te zijn. Maar ja, ongetwijfeld slaat ook hier de klimaatverandering toe.

 

Wat een beetje nare bijkomstigheid is, is dat er boven aan de weg, grenzend aan ons terrein, een opvangbak zit voor regenwater. D.w.z niet echt een opvangbak, maar een bak om te voorkomen dat het regenwater vanuit de goot langs de weg, die hoger van de berg komt, met volle vaart ons terrein op komt. De bak is vol met takken, grond enz. en doet dus zn werk niet meer. Dit is al jaren het geval en heeft tot gevolg dat we een soort catarata (waterval) op ons terrein krijgen. De kracht en snelheid vh water maakt terrasmuurtjes kapot en spoelt het grind mee van de weg die naar ons huis loopt.

 

Dus vandaag daar maar s wat aan gedaan Steeds de weg herstellen en het grind terughalen, dat dan inmiddels drie terrassen lager ligt,  is ook zo wat.

De opvangbak is nu weer leeg, wat extra stenen eromheen om ook weer de vaart vh water te minderen. Hopelijk helpt dat in ieder geval iets. Want het zal vast niet de laatste stortbui zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.