ATRAPASUEÑOS

Atrapasueños , spaans voor Dromenvanger, dat leek ons wel een passende naam.

 

De aankoop van onze droomplek had nogal wat voeten in aarde.

Het huis stond nog niet geregistreerd als woning. We wilden dat de verkoper dit eerst in orde maakte voor we tot aankoop overgingen en zo waren er nog wat puntjes.

We hebben alles rond gekregen met hulp van een Spaanse advocaat, zonder hem was het niet gelukt.

Het terrein. (binnen de paarse omlijning).

Naast de doorgaande weg (aan de linkerkant/roze lijn), vind je eerst de casita.

Vervolg het pad naar boven; daar zie je het woonhuis.

HET WOONHUIS

Het huis is, omdat het in buitengebied ligt, niet aangesloten op voorzieningen. We zijn volledig zelfvoorzienend.

Gelukkig is Ronald heel handig en hebben we nu electriciteit op zonnepanelen (en voor nood een aggregaat) , een septictank en een watertank . We vangen regenwater op en zuiveren dat voor gebruik. Is er niet genoeg water dan laten we een tankwagen komen.

En dan is er voor de toekomst nog het plan voor een groententuin.

 

In April 2022 hebben we inmiddels een proeftuin opgezet. Het is uiteindelijk uitproberen; grond en temperaturen zijn heel anders dan in Nederland. En dan zijn er konijnen en wilde zwijnen die ook wel wat lusten.....

 

Aan het huis gaan we een veranda bouwen waarin we buiten kunnen koken en met een wijntje op de loungebank van het uitzicht kunnen genieten!

 

De veranda is inmiddels gerealiseerd.

KLAAR & GENIETEN MAAR!

 

Wit afgestuct: een Casa Blanca!

Een Spaanse voordeur

Uitzicht over de plantage en de delta vanuit de bovenverdieping

Juan komt water brengen

DE CASITA

Aan het begin van het terrein (ongeveer 200 m verderop is dan ons woonhuis) ligt de Casita. Een klein oud boerenhuisje, gebouwd van originele, hele dikke stenen en met een cisterna (waterput onder het huis).

Dit gaan we opknappen om te verhuren aan liefhebbers die op zoek zijn naar rust, prachtige natuur, vogelliefhebbers en wandelaars. Het zal geschikt zijn voor 2 tot 3 personen. Vanaf de veranda kijk je uit op de Delta, de vuurtoren en de oesterbanken. En dan staat er ook nog een vijgenboom voor de deur. Wat wil je nog meer!

DE RUÏNE

Op 1 van de terrassen liggen de restanten van een ruïne. Wat en of we hier iets mee gaan doen weten we nog niet. Maar het voordeel is dat de zogenaamde footprint er ligt en je dus altijd mag herbouwen. Je mag in buitengebied alleen herbouwen of opknappen maar geen nieuwe bouwwerken plaatsen.

De ruïne heeft ook een cisterna, benieuwd wat het oorspronkelijk geweest is....

Al onze vorderingen en belevenissen kan je volgen op het Blog.

En in de (hopelijk nabije) toekomst kan je een verblijf boeken via deze site.

Je kan ook een mailtje sturen zodat we je op de hoogte kunnen houden wanneer we er klaar voor zijn je te ontvangen in de Casita.